YOGARESOR

YOGARESOR

Få platser kvar.

Muditahelg med Casseliyoga/ Mylene Cassel på Österlen

Vik

20-22 maj 2016

Tema: Glädje, kärlek, lek, kraft och inlevelse

Fredag:

Ankomst, incheckning

Yoga 18.00 Kvällsmåltid 20.00

Lördag

8.00 morgonyoga/meditation 9.00 frukost 10.30 yoga 12.00 lunch 15.00 yoga

17.00 kvällste 17.30 kvällsyoga 19.00 kvällsmåltid

Söndag

8.00 morgonyoga//meditation 9.00 frukost 10.30 yoga 12.00 lunch 13.30 yoga . 15.00 avresa

Adress :

Apan & Klyset på Viks fiskeläge
Annette Sidemo
Vikarevägen 9
272 95 Simrishamn
www.apanklyset.se
mobil: +46 733-36 36 07
a@apanklyset.se

Boende ingår ej och bokas i god tid av er. Boendetips om det är fullt på Apen o Klyset, är Baskemölla vandrarhem

Mat: Rawfood Kurskostnad: 2700 kr anmälan är bindande

 

Casseliyogas Yogaresa till vackra Casares

Kommer i höst 2018 möjligen

 

Kära yogis.
Nu är datum och allt lagt för vår resa till Casares. se bifogad information nedan.
Vi kommer att göra utflykter, yoga, och träna annat för er som vill, jogga, styrketräna t.ex.
I vår fina dal finns olika storlekar på hus som ni kan välja att bo i. Är ni en grupp på tex 5 st. så kan ni välja ett hus lagom för er.
Boka gärna en hyrbil direkt från Malaga då det kan ge er möjlighet till egna utfärder om ni vill.
För att hitta bra flygpriser så är det alltid bra att boka snarast!

Flygplats:  Malaga

Hämtning:  ni hämtas i Estepona, buss från flyplatsen i Malaga till Estepona bekostar ni själva.

Boende: Yogaeleverna bor i samma hus med gemensamt kök och delar dubbelrum (extra betalning för att bo själv)  betalning för boendet sker kontant på plats.

Hacienda La Acedía,    www.haciendaacedia.com

Hyra : ca 2000-4000 kr

Mat: frukost, lunch, middag ingår och serveras fasta tider varje dag.

Utflykter: Mat och inträden vid utflykter ingår EJ.

Yoga: ca 14 varierande lektioner  morgon och kväll och liten kurs i rawfood

Lördag 7/5    incheckning   12.00

Lördag 14/5   utcheckning 11.00

Kurskostnad: 7000 kr

*OBS! Anmälan är bindande

om tidigare Spanien-resor:

Det känns som jag har dött och hamnat i himlen. Detta är över all förväntan! /Malin

Jag funderade lite innan vi åkte om eremitlivet i bergen verligen skulle fungera för mig i en hel vecka. Mylene vet som vanligt precis vad jag behöver och var det ska sträckas ut. Vilken härlig blandning av lugn och storstad. Har väl sällan turistat så här mycket! Kroppen har fått vad den tål, all överskottsenergi har lyfts ut genom ryggen och idag fredag sov jag middag för första gången, underbart! Nya insikter om att önska att varje dag ska få börja med yoga, och jag vet nu vad jag ska göra för att mjuka upp inför ett skönare liv! / Milla

Mylene, jag uppskattar dig för att du ger en stor variaton i dina lektioner, härligt med dig som brinner med din entusiasm och passion och är tacksam för att du delar med dig av din medvetenhet och erfarenhet, du ger mig mycket energi! Bonus: utflykter uppskattas. Jag åker gärna med på fler resor, det ger en själv en inre resa! Tack för att du finns! / Eve


Yoga resa till Buenos Aires och San Juan i Argentina

Yoga resa till Buenos Aires och San Juan i Argentina
I samarbete mellan Aproposita och Casseliyoga

Intresserad? Kontakta mig.

Denna resa riktar sig mot resenärer som är yogaintresserade och som vill resa och utöva yoga samtidigt. Vi kommer att utöva yoga på Vida Natural i Aires men även under bar himmel i San Juan. Får vi tillstånd att utöva yoga i Valle de la Luna (nationalpark) så kommer vi även att göra detta under en heldagsutflykt. I resan ingår naturligtvis yoga men också andra upplevelser som man får vid liknande resor.

Dag ett:
Buenos Aires är Argentinas huvudstad. Denna stad har mycket att erbjuda dygnet runt. Vi kommer att samlas på ett centralt beläget hotell i Buenos Aires den 31 oktober och sedan göra en citytur med svensktalande guidning. Lunch intas på vegetarisk restaurang.

Därefter går vi vidare till Vida Natural som är den yogastudio som vi kommer att använda för vår yoga träning. Här kommer vi att ha ett yoga pass (dynamisk yoga) med Mylene från Sverige. Efter yogapasset är det fri tid resten av dagen, kvällen och natten. Nena kan naturligtvis rekommendera utflykter och sevärdigheter. ( lunch ingår ej )

Dag två:
Här möts vi i hotellets reception för avfärd till Vida Natural där vi har mjukyoga på morgonen/förmiddagen med Mylene. Efter detta är det fri tid fram till dess att vi avgår mot San Juan. För resa till San Juan, som kommer göras under kvällen och natten, har vi privat transport. Dryck ingår men inte mat. Vi kommer att stanna för att äta och sträcka benen vid samtliga tillfällen.

Dag tre:
Väl framme i San Juan så checkar vi in på hotell Albertina. Här avnjuter en välförtjänt frukost. På eftermiddagen har vi en diskussion om vad yoga är, andningen, varför vi gör den, vad vi kan göra för att få ut mer av vår yoga etc. och har några andningsövning om möjligt. Mylene leder denna diskussion 1,5-2 timmar. Dagen är sedan fri i San Juan. Vill man ha citytur, vinguidning, ridtutflykt eller annat kan detta beställas på plats.

Dag fyra:
Efter frukost åker vi vidare i vår buss. Denna dag ska vi ta oss till Barreal som är ett område på landet nära bergen. Vi åker igenom berglandskap med underbar natur, upplevelser och vackra vyer. På vägen kommer vi att stanna för en lättare picknick. Resan tar cirka/ungefär 4-5 timmar. Väl framme i Barreal checkar vi in på hotellet där vi ska spendera några dagar. Eftermiddagens lektion utomhus, ägnas åt modifieringar, rättningar och energiyoga. På kvällen har vi lekar för att lära känna varandra.

Dag fem:
Denna dag börjar vi med mjukyoga och meditation med Mylene under bar himmel. Sedan intar vi en brunch tillsammans och avnjuter utsikten av Anderna som vi har nära inpå.
På eftermiddagen efter siestan, tar vi oss till Leoncito där vi har en lektion i yinyoga. Efter detta finns det tillfälle att besöka ett museum där man kan lära sig mer om stjärnor mm. Vill man inte gå på museum kan man avnjuta naturen runt omkring, eller åka vindcykel. Entré till museum samt hyra av vindcykel ingår ej.

Dag sex:
Vi börjar morgonen med Mylenes mjukyoga och meditation under bar himmel. Brunch intas som dagen innan tillsammans, med Anderna som vy.
Dagen är sedan fri för dig att gå på egen upptäcktsfärd. Ridning finns för den som vill.
Eftermiddagen har vi en lektion med energi och paryoga samt därefter diskussion om yoga. Ledig kväll för att slappna av och njuta av lugnet. ( ridning bekostas av dig)

Dag sju:
Efter frukost åker vi vidare till Pismanta där vi checkar in på ett hotell som har naturligt varma källor som vi kan bada i. Här ingår en ½ timmas massage att avnjuta under dagen samt inträde till källorna.
Eftermiddagen har vi energiyoga med Mylene. Kvällen är ledig för egen tid, att njuta av allt som erbjudes här.

Dag åtta:
Denna morgon packar vi ihop våra saker för att åka till Cuesta de Huaco o Valle Homonimo. Underbara naturområden med naturlig energi precis under oss. Här utövar vi yinyoga på förmiddagen, avnjuter en picknick och fortsätter sedan med mjukyoga och samtal om yoga innan vi åker tillbaka till San Juan där vi sover på ett centralt beläget hotell.

Dag nio:
Heldagsutflykt till Ischgualasto (Valle de la Luna) där vi besöker en nationalpark och får uppleva otroliga former och konstverk som naturen själv har format. Får vi tillåtelse kommer vi att utöva yoga även i nationalparken. Vi återvänder på kvällen till San Juan där vi övernattar på ett centralt hotell.

Dag tio:
Dagen är ledig för eventuella egna utflykter (se ovan för förslag). På eftermiddagen efter lunch kommer vi att åka tillbaka i vår buss till Buenos Aires. Vi sover på bussen och kommer fram i tid för frukost på hotellet i centrala Buenos Aires.

Dag elva:
Vi checkar in på hotellet i Buenos Aires. Förmiddagen är ledig till efter lunch. På eftermiddagen har vi energiyoga på Vida Natural. Sedan är kvällen din för egna påhitt i Buenos Aires. Nena finns med för att ge förslag.

Dag tolv:
Mjukyoga på förmiddagen med Mylene på Vida Natural.
Eftermiddagen samlas vi för att sammansluta resan. På kvällen blir de avskedsfest, tango show och middag innan vi alla säger godnatt. Övernattning på ett centralt beläget hotell i Buenos Aires.

Dag tretton: Vår resa är slut och vi säger farväl.

I resan ingår:

Hotell eller annan övernattning i dubbelrumoch frukost .
Yogalektioner ledda av Mylene Cassel (svenska) antingen på Vida Natural, ute i naturen eller Pismanta hotel.
Dryck under transport utanför Buenos Aires ingår.
Nena (svensk reseledare), översätter och finns till hands under hela resan. Hjälper till att utveckla och erbjuda diverse egna utflykter som ni vill göra.
Tangoshow med middag
Picknickarna där de står noterade
Transporter till alla uppsatta resmål.

Detta ingår ej:
inträde till museum och vindcykel.
vissa luncher o middagagar om de inte anges specifikt. De kommer alltid att finnas möjlighet att gå med till lunchställen med Nena.
utflykter som ni ligger utanför programmet som tex ridning, vinutflykt eller en annan massage på Pismanta hotel.
inträde till nationalparker

Bra att ta med sig:
Mjuka kläder för att träna i
Shorts då de är varmt i Buenos Aires o San Juan redan i november
En tjockare tröja till kalla kvällar
Yogamatta, filt
Badkläder
Solhatt & solhatt (kan köpas här billigt)
Kolla upp ditt vaccinationsskydd inför resan.
Språket är spanska
Restiden är normalt är mellan 3-4 timmar från Sverige eller Danmark till byte i Europa och sedan mellan 12-13 timmar till Buenos Aires.
Tidskillnaden är nu fem timmar men då ni ändrar tid i Oktober blir den bara 4 timmar (med förutsättning att presidenten inte får för sig att ändra tid som de gjort vissa år men inte andra, jag reserverar mig för de som jag inte kan råda över)
Antalet invånare är:40 301927 invånare (2008)
Storlek: 2.8 miljoner kvadratkilometer (Sverige går in i Argentina 6 gånger ungefär)

San Juan
San Juan är en av de 24 provinserna som Argentina består av. Denna provins har mycket bergigt landskap men annars ökenliknande klimat med sol 360 dagar om året.
Här kommer vi att utöva yoga utomhus, men med skydd för solen.
Genom provinsen San Juan sträcker sig ett energibälte. Vid diverse tillfällen på resan kommer vi att göra yoga i just dessa områden.
Förutom underbar natur och lugn i San Juan finner vi även intressanta rester från bland annat dinosaurier, vilket vi kommer få upptäcka under vår heldag till Valle de la Luna.

Buenos Aires
Buenos Aires är en storstad som alla andar miljonstäder i världen. Men det är inte vilken som helst, denna stad i Sydamerika liknar mer en europeisk stad än de andra här. Även kallad ”Petit Paris” vilket man förstår när man ser de vackra byggnaderna vi ser när man åker på Avenida de Mayo.
I Buenos Aires lånar vi Vida Naturals lokaler i Palermo för att utöva yoga med Mylene de dagar som vi befinner oss här.

Yoga
Samtliga yogapass kommer att ledas av Mylene, yogalärare från Sverige. Vi kommer ha att varierande yogalektioner för att få kunna få en omväxling samt att anpassa passen efter de förutsättningar vi har för dagen på resan. I slutet av resan sammanfattar vi allt som kommit upp under resan och sammansluter de hela. Önskemål från deltagarna om olika yogaformer kommer om möjligt försöka följas.

Mylene
Casseliyoga har funnits sen 2006 med olika kurser för företag och privatpersoner. Yinyoga, hormonyoga, rehabyoga, mjukyoga, gravidyoga, energiyoga, junioryoga, paryoga, meditation och swingyoga . Verksam i Östergötland och Skåne.
www.casseliyoga.se ” Yoga för alla”

Nena
Nena har sedan 2005 genomfört och utvecklat resor till Argentina, (APROPOSITA). Även yogafreak och yogar på Vida Natural i Buenos Aires när tillfäller fås. Nena kommer att finnas med på hela turen för frågor och hjälp att utveckla aktiviteter som inte finns med i resplanen, om speciella önskemål finns. Nena finns även med som tolk om de skulle behövas.

Man behöver inte kunna spanska utan engelska ska fungera bra.
Pris utan flyg: 12 595 sek, Transport från 200-450 kronor
Pris med flyg: 23 000 sek