Bokning

BOKA MIG

Föreläsare

Friskvård, hälsa, missbruk, sorg, yoga, många barn, föda hemma, avstå dagis, hundar, hundvård, mental hälsa, depression, whiplash, fibromyalgi, utbrändhet, aloe vera, hundvård, hundar

1 timmas föreläsning


Reikihealing:

1 ½ timma: 750 kr

1 timma:  660 kr, (milersättning tillkommer för hembesök).

Veberöd, Dalbyvägen 7, ovanför hälsokostaffären.


Balansera dina chakran med reikiheiling, boka tid.

Yogadag  med Mylene Cassel att boka in, valfritt datum.

Tema Kärlek

8.00 ankomst te

9.00 yoga

12.00 lunch

13.30 yoga

15.30 eftermiddags te

16.30 yoga

17.30 hemfärd

Investering 1290 kr


Yogaklass

Mjukyoga Yinyoga Energiyoga Meditation Gravidyoga

Föreläsning, hälsa, yoga, chakran, hormonyoga

Örtbastu, Poolbad och rawfood.

 


Boka:  Mjukyoga, Gravidyoga, Meditation, Hormonyoga, Föreläsningar, Rehabyoga, Gravidyoga och Privatlektioner.casseliyoga@gmail.com*Ta med egen yogamatta eller hyr av mig och använd varma, rörliga kläder.

*Observera att yogan kräver att din kropp hålls varm med kläder  för att du ska kunna slappna av. *Sockor och gärna två filtar till vilan behövs.


Casseliyogas  kurser

 Yogapaketet:

Titta in i yogans värld.Yogan innehåller så mycket och resan i denna värld är oändlig.  I yogans värld upptäcker vi våra kroppar, själen, inre tankar och önskningar. Vi reser mot vår mod och upptäcker vår tystnad.  Möter energier och känner sanningen.Starten på din resa börjar här:Del 1 :  Samtal kring yogan, ursprung, andning, olika yogatraditioner och övningarDel 2 : HathayogaDel 3 Dynamisk yogaDel 4 yinyoga och mantra sångDel 5 Yoga nidra, meditation med olika tekniker.Tid för varje lektion 1 ½ timmaFör kostnad och mer information kring detta maila mig:  casseliyoga@gmail.comYinyogaAsanas (yogapositionerna) i Yin Yoga ökar flexibiliteten och rörelsefriheten av kroppen genom att hålla positionerna under en längre tid. Spänningarna smälter bort och avslappningen blir djupare. Ett Yin Yoga pass minskar tröttheten, är energigivande och regenererar kroppen.Genom att inta enkla positioner, sittande eller liggande, ofta stödd av kuddar och bara släppa och slappna av under några minuter, töjs och mjukas stela muskler och stram bindväv upp och inre organ stimuleras. Samtidigt stimuleras energibanor/meridianer och yogan blir som en akupunktur utan nålar.Musklarna är avslappnade för att kunna nå djupare in i kroppen. Uppmärksamheten riktas mot bindväven: senorna, fasciorna och ledbänderna. Livligheten kring lederna stimuleras och rörligheten förbättras. Detta kan förbättra funktionen hos de inre organen och hos immun- och nervsystemet.Du stannar i varje ställning under några minuter och praktiserar samtidigt meditation genom medveten närvaro-mindfulness. Utövandet av Yin Yoga ger inre ro, avslappningen blir djupare och hela kroppen får en känsla av helhet.Yin Yoga hjälper att acceptera ens egna gränser och att samarbeta med kroppens anatomiska individuella skillnader, en lugn och meditativ form av yoga.Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning mm, men den är även ett mycket effektivt terapeutiskt verktyg mot stress, värk och spänningar i kropp och själ.

Yoga med rawfood och örtbastu

Casseliyogas Prashmanyoga

Mjukyoga  Inkännande, utvecklande och själsberikande yogalektion

 

Energiyoga  En dynamisk utmanande och själsberikande yogalektion.

 

Yogaövningar, andnings-, meditations- och avslappningsövningar.

 

 BASTA

du sitter och njuter av vattenångan från stärkande örter.

Örtvattnet hälls på varma stenar och skänker välmående.

Örtbastu

Agafia, en medicinalväxtodlare från Sibirien, råder oss att använda örttillsatser i bastun för att förbättra hälsan och för att få ett behagligt ångbad.

Enen stärker de skyddande funktionerna i kroppen och stimulerar blodcirkulationen. Björklöv stärker immunförsvaret, förhöjer svettningen, samt öppnar porerna. Lindblom renar luften, förhindrar en förkylning och gör det lättare att andas.

Extrakt av sibiriska örter fyller din bastu med spännande aromer av taiga.

Johannesört är kungen av örter som stimulerar de naturliga defensiva egenskaperna i organismen.Malört ökar livskraften. Calendula  stärker människans strupe och svalg. Kamomill har en starkt antiseptisk åtgärd. Salvia hjälper dig om du har olika typer av inflammationer, eftersom den har bakteriedödande egenskaper. Senap värmer upp muskler djupgående och snabbt.

Tallknoppar har en liten antiviral verkan och minskar inflammationer. Enen stärker de skyddande funktionerna i kroppen och stimulerar blodcirkulationen. Anis gör andningen lättare och ökar välbefinnandet.

Den svala, lite beska smaken av vild pepparmynta och citronmeliss  stärker och kan skänka livlighet och energi. Vild pepparmynta förnyar inte bara krafterna snabbt, utan den friskar också upp, väcker huden, tar bort spår av trötthet från ansiktet, samt ökar den defensiva egenskaper i huden. Citronmeliss kan hjälpa oss att komma över de mörkaste känslorna, såsom avundsjuka, illvilja, svartsjuka.

 

 

Mjukyogan kan liknas vid medicinsk yoga, klassisk eller hathayoga och riktar sig till dig som kanske har små eller större kroppsliga problem.

Energiyoga  är en mix av ashtanga, vinyasa, och dynamiska utmanade övriga yogaformer.

Den utmanar din styrka, uthållighet och balans. Dynamik, lek och kraft. Nya rörelser, nya utmaningar.

HotAsana  utförs i ett hett rum och kan även den liknas vid en mix av ashtanga, vinyasa, och dynamiska utmanade övriga yogaformer.

Med mer stränghet utmanas här din styrka, uthållighet och balans. Vi yogar i 30 grader och är mer skyddade av värmen i utmanande positioner.

Till alla grupper vill vi gärna använda filt till vilan för att kunna fortsätta läka oss på de sätt som utmärker sig i yogan. Jag uppmuntrar dig att ta med en egen filt som du kan väva in din energi i.

I yogan lär du dig utifrån den nivån du är, nybörjare som mer van yogautövare. Yogan fostrar oss alla just där vi är och vi behöver bara lyssna inåt på kroppens och själens signaler för att utvecklas.  Som en tråd genom hela lektionen ber jag dig att andas mjukt genom näsan.

Har du fysiska eller psykiska problem så är det viktigt att jag får veta det innan lektionen.

 

I bastun sitter du och slappnar av i skön örtånga. Varierande örtbastu vid olika tillfällen. En badrock och varma sockor är bra att ta med till relaxen eller efter pooldoppet.  Badkläder till lilla poolen.

Vår  te och raw food-stund befrämjar en fortsatt fantastisk energi  och avnjuts i gemenskap eller enskild tystnad. Detta är för DIG.

 

 

 

 

Reiki-healing

Reikihealing är en framstående alternativ behandlingsform från Japan. Den är ett utmärkt komplement till sjukvården. Du får ökad energi, ökat immunförsvar, stärkt självförtroende och förbättrat minne mm. Eftersom reikihealing kan lindra och minska värk kan healingen ge dig både bättre psykisk och fysisk hälsa.En Reikibehandling ökar flödena i din kropp. Det leder till att din kropp får hjälp att sätta igång din läkeprocess. En behandling tar ca 1- 1½ tim. Under den tiden ligger du fullt påklädd på en brits, medan i bakgrunden hörs avslappnande musik. Jag lägger mina händer i olika positioner på din kropp och du kan uppleva kyla, värme eller stickningar i kroppen. Under healingen blir du oerhört avslappnad och både den fysiska och psykiska stressen i kroppen minskar.I regel behöver man några behandlingar för att bäst märka effekten av behandlingen. Det är väldigt individuellt hur healing påverkar just dig och din kropp.Healing kan även användas i förebyggande syfte. Du behöver inte vara sjuk för att må bra av healing. Hos mig kan du även få Distanshealing.REIKI ÄR EN FRISKVÅRDSMETODDet innebär att både utbildningar i Reiki och Reiki behandlingar är skattefria i personalvårdande syfte och kostnaden är avdragsgill för arbetsgivaren.Som arbetsgivare kan du erbjuda dina anställda Reiki som förebyggande och rehabiliterande friskvård.Beslutet innebär att individen kan använda sina friskvårdspengar för att få Reikibehandlingar och att företag kan köpa tjänster till sina anställda i förebyggande syfte för hälsan och välbefinnandet.Den minskar halten av stresshormoner, ökar det rogivande hormonet oxytocin och får kroppen att slappna av.Innan du får reiki healing första gången har vi ett samtal på 10-30 minuter för att du ska få en behandling som passar just dig.Du har dina kläder på dig och börjar med att ligga på rygg. Du får en mjuk pläd över kroppen och under behandlingen används levande ljus och behaglig musik, för den som så önskar. Terapeuten utför olika handpositioner över din kropp och efter ett tag vänder du dig på mage och får behandling på baksidan av kroppen.Tidståtgång: 1 timma-1½ timma eller valfri tid.

YOGASTRENGHT: höft, lår, mage, garanterar svett och träningsvärk.Intresseanmälan till: casseliyoga@gmail.com